ДАЗД отбелязва 15-годишнина с конференция „Детето - национален приоритет“

ДАЗД отбелязва 15-годишнина с конференция „Детето - национален приоритет“

През 2016 г. Държавната агенция за закрила на детето навършва 15 години от създаването си. Тази годишнина ще бъде отбелязана с поредица от прояви, първата от които е конференция „Детето - национален приоритет“, посветена на постиженията и предизвикателствата пред България в развитието на системата за закрила на детето в контекста на прилагането на принципите на Конвенцията на ООН за закрила на детето.

Форумът ще бъде открит от вицепремиера по демографската и социалната политика и министър на труда социалната политика г-н Ивайло Калфин. Участие в него ще вземат омбудсманът на Република България Мая Манолова, представителят на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде, представители на законодателната, изпълнителната и местните власти, на гражданския сектор, на децата, изявени експерти в изработването и реализацията на политиките за деца. Модератор на събитието е доц. д-р Здравко Попов – президент на Институт за публична политика и Председател на УНИЦЕФ - България от 1997 г. до 2003 г.

На конференцията ще бъде направен преглед на целите, задачите и принципите на политиките за децата, как се промени средата, как системата променя живота им, как са гарантирани правата им. Ще бъдат обсъдени секторните политики и партньорствата, отношението на обществото към децата.

По повод 15-годишнината на ДАЗД ще бъдат връчени награди за особен принос в развитието на системата за закрила на детето.

Съорганизатори на форума, който ще се състои на 29 януари, петък, от 10.00 часа в зала „Тържествена“ на Централен военен клуб, са Държавна агенция за закрила на детето и Институт за публична политика.

Водещи новини

Времето