Доктор Валентин Димитров, заместник – председател на ДАЗД участва в откриването на учебната година в Специално училище за ученици с

Доктор Валентин Димитров, заместник – председател на ДАЗД участва в откриването на учебната година в Специално училище за ученици с

На официално тържество днес бе открита учебната година в Специално училище за ученици с увреден слух "Проф.д-р Дечо Денев".  „ В нашето общество има три стълба – семейството, училището и самото общество. Това са отговорните стълбовевие деца да израстнете здрави, интелигентни и можещи млади хора. И да не забравяте, че освен права, вие имате и задължения. На първолаците да кажа, че няма нищо по интересно от това да намериш нови приятели и хора, които да те научат на това, което не си знаел до момента.“ С тези думи се обърна към учениците , родителите и учителите доктор Валентин Димитров, заместник - председател на Държавната агенция за закрила на детето при откриването на учебната година.

Учителите бяха подготвили празнична програма за учениците. Беше разиграна кратка пиеса, а учителители направиха две песни с жестомимичен превод.

Откриването на учебната година завърши с вдигане на националното знаме, съпроведоно с  химна с жестомимичен превод.

Специалното училище за ученици с увреден слух „Проф. Д –р Дечо Дечев“ е най – старото на Балканския полуостров. Тази години то отбелязва своя юбилей по случай 110 години държавно образование на деца с увреден слух.

[su_slider source="media: 7303,7304,7305,7306,7307"]