Заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев се срещна с деца, осиновени в Италия

Заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев се срещна с деца, осиновени в Италия

Заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев се срещна с деца, осиновени в Италия и техните осиновители по време на „Празник на семейството“ в гр. Потенца.

Форумът, който се проведе в Италия, е установената традиция за ежегодно мероприятие със семействата и децата, завършили международно осиновяване.

Участие в него взе вицепрезидентът на Комисията за международни осиновявания към Президиума на Министерския съвет на Република Италия, съдия Винченцо Старита, както и Милена Първанова, директор на дирекция „Международно правна закрила на детето и международни осиновявания“.

През последните две години и половина 85 деца са осиновени, чрез процедурата по международно осиновяване от италиански семейства, сочат данните на Министерството на правосъдието.

По време на срещата осиновители споделиха, че колкото по-малки са децата, толкова по-лесно се адаптират в новите семейства.

„Италия е на второ място по осиновявания на български деца. Подходът във връзка с международните осиновявания показва изключително добра работа преди, по време и след осиновителния процес“, заяви заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев.

Той и съдия Винченцо Старита обсъдиха подобряване на сътрудничеството с България във връзка с международните осиновявания.

 

Времето