Информационен бюлетин - 4 юл 2022

Информационен бюлетин - 4 юл 2022

София. 50-годишен е задържан за грабеж. На 11 май в полицията бил получен сигнал от възрастна жена - в центъра на столицата непознат издърпал от ръцете й дамска чанта с  лични документи, мобилен телефон и сумата от 1010 лева. В резултат на проведените оперативно-издирвателните действия криминалисти от Пето РУ установили и задържали извършителят – 50-годишен жител на Каспичан. Мъжът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура с прокурорско постановление му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража “ за срок до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

Монтана. В полицейския арест е задържан 35-годишен, минути след като проникнал в чуждо жилище и нанесъл побой на обитателя. Според данните до момента, вчера сутринта той разкъсал комарник на прозорец, вмъкнал се в чуждия дом и нанесъл побой на домакина. Потърпевшият обаче успял да се измъкне от жилището, заключвайки нападателя си от външна страна. Пристигналите на място полицейски служители задържали неканения гост, независимо, че той направил опит да избяга. Пострадалият е прегледан в болнично заведение. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 170 ал. 2 от НК. 

 

Кърджали. Трима са задържани за скандал, сбиване и съпротива срещу полицейски служители. Инцидентът станал в село Добромирци на 2 юли около 22.30 часа. По първоначални данни инициатор на конфликта бил 30-годишен мъж. На агресивното му поведение реагирали близки на неговата съпруга, скандалът прераснал в сбиване, в което 30-годишният използвал дървена дръжка на брадва. Преминаващ полицейски патрул се намесил, при което един от служителите на реда също бил ударен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал.2 - за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред.

 

Плевен. Вчера, към 4.25 часа, служители на плевенското Първо РУ се отзовали на сигнал за проникване в частен дом в село Мечка и нанасяне на телесна повреда. Пред пристигналия полицейски екип потърпевшият обяснил, че около 4 часа негов съселянин проникнал в жилището му със сила, нанасяйки му удар с дръжка на брадва по дясната ръка, след което избягал. На място е извършен оглед, брадвата е иззета. В рамките на предприетите действия е задържан нападателят – 38-годишен, известен на органите на реда. Образувано е досъдебно производство. За престъпление по чл. 170, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК е уведомена районната прокуратура.

 

Пловдив. В първите часове на неделния ден в полицейския арест на Шесто РУ попаднал 43-годишен рецидивист. Според събраната до момента информация той хвърлил камък и увредил входната врата на полицейската сграда. Допълнително станало ясно, че малко преди това мъжът изпотрошил стъклата и на три магазина на бул. „Цариградско шосе“. Предстои материалите по образуваното бързо за случая да бъде уведомена районната прокуратура. 

 

Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на трима жители на Куртово Конаре. Около 23 ч. в петък сериозно почерпените мъже нарушили обществения ред в селото и се държали неуважително и агресивно към униформени от РУ-Стамболийски, реагирали на сигнала.  На тримата е наложена полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.  

 

Разград. 28 – годишен мъж е задържан за палеж на автомобил. Сигналът бил подаден на 2 юли - около 2 часа жителка на село Беловец съобщила за горящ пред дома й автомобил. След потушаване на огъня, който унищожил изцяло возилото, е извършен оглед, а в резултат на проведените оперативно – издирвателни действия криминалистите бързо влезли в дирите на извършителя – местен жител, с криминалистически регистрации в полицията. Според данните до момента той е залял с бензин колата и я запалил. Срещу задържания е образувано  бързо производство за престъпление по чл.216 от НК.

 

Наркотично вещество са иззели полицейски служители. На 2 юли в района на гр. Кубрат те спрели лек автомобил и при последвалата проверка открили 7 пакетчета с общо тегло 3,5 грама у 34-годишния пътник. Съдържанието реагирало положително на синтетичен канабиноид при извършеното тестване. По случая е образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 А, ал.3, т.1 от НК.

 

Видин. 15160 къса цигари без бандерол са иззели служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при областната дирекция. Вчера, полицаите предприели претърсване - в условията на неотложност, на частен адрес в Дунавци, обитаван от 38-годишен жител на градчето. В имота и в лек автомобил открили и иззели общо 758 кутии - различни марки. Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

 

 

 

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 


Водещи новини

Времето