Macron ще облича съдиите от Първа и Втора лига през новия сезон

Macron ще облича съдиите от Първа и Втора лига през новия сезон

Българският футболен съюз и една от най-актуалните компании за производство на спортни облекла Macron подписаха двугодишен договор за партньорство, според който фирмата ще се грижи за екипировката на всички съдии от Първа и Втора професионална лига. Новите екипи бяха представени пред медиите на специално събитие в НСА, където се проведе заключителният етап от традиционния тридневен обучителен и тренировъчен семинар преди старта на сезона. На брифинга присъстваха председателят на Съдийската комисия Виктор Кашай и водещият международен рефер Георги Кабаков. Представена бе и новата визуална идентичност на съдийската организация, включваща модерно лого, което вече е върху екипите.

“Изключително сме щастливи от партньорството си с доказан бранд в света на спортната екипировка като Macron, който си партнира с утвърдени организации като УЕФА и Испанската футболна федерация. Надявам се новите екипи да допринесат за добрата работа на моите колеги през новия сезон, който започва следващата седмица”, заяви председателят на СК Виктор Кашай.

Унгарският ръководител разкри, че съдийската ранглиста на Първа професионална лига има нов член – Кристиян Колев от Пловдив. С него броят на елитните арбитри се увеличава на 22-ма. “Целта ни е да откриваме и да даваме шанс за изява на все повече млади съдии от всички краища на България. През тези три дни на семинара имахме VAR обучение и разгледахме различни спорни ситуации от миналия сезон – винаги има какво да подобряваме в представянето си. Ето защо за мен съдиите трябва да са личности със силни характери. Аз съм човекът, който носи отговорността и решава нарядите за Първа лига. Ние сме длъжни да подготвим максимално добре нашите колеги за работата им на терен”, категоричен бе Кашай. 

От своя страна Георги Кабаков изказа благодарността си към Българския футболен съюз за въвеждането на системата VAR. “Тази иновация дава много сигурност на нас, съдиите. Тук е моментът да благодаря на БФС и на VAR екипите за усилията им да направят нашата работа по-лесна. За нас като международни рефери е важно да сме в крак с новите технологии”, заяви водещият ни арбитър.

Времето