ДАМТН продължава доброто си партньорство с ВТУ „Тодор Каблешков“

ДАМТН продължава доброто си партньорство с ВТУ „Тодор Каблешков“

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ продължават съвместната си работа за развитието на бъдещи проекти в отделните сектори, за които отговаря агенцията. Това стана ясно днес по време на работна среща между председателя на ДАМТН Петър Горновски и ректора на ВТУ „Тодор Каблешков“ проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова. Двете страни обсъдиха възможностите за задълбочаване на отношенията, по силата на подписания Меморандум за сътрудничество от 2015 г. в подкрепа на администрацията между двете институции.

Петър Горновски подчерта, че с инициираната серия от срещи между агенцията и висшите училища, сред които е и един от най-старите университети в страната ВТУ „Тодор Каблешков“, се затвърждава добрият диалог и сътрудничество между академичната общност и администрацията.

От своя страна представителите на университета посочиха, че заявяват пълната си подкрепа за решаването на проблема с кадрите и,  че и двете институции имат много общи теми, по които могат да обменят информация и опит за разработването на бъдещи съвместни проекти.

Двете страни се обединиха около мнението, че досегашната съвместна работа, по силата на подписания Меморандум между ДАМТН и ВТУ, е поставила една добра основа, която трябва да продължи да се надгражда.

В рамките на среща участие взеха и зам.-председателят на ДАМТН Валтер Василев, зам.-ректорът по учебната дейност на ВТУ проф. д-р инж. Николай Георгиев и деканът на факултета по „Техника и строителни технологии в транспорта” към университета доц. д-р инж. Красимир Кръстанов.