КРС издаде 101 разрешения за местни аналогови честоти

КРС издаде 101 разрешения за местни аналогови честоти

 

 

След разглеждане на подадените от всички заявители документи Комисията за регулиране на съобщенията издаде 101 (сто и едно) разрешения, съобразно наличния свободен ограничен ресурс на „ТВ-7” ЕАД; „ТВ 2” ЕООД; „ТЕЛЕВИЗИЯ ЕВРОПА”АД; „М.САТ” ЕООД; „ЕВРОКОМ НАЦИОНАЛНА КАБЕЛНА ТВ” ООД.

 

Решението бе обявено от Председателя на КРС д-р Веселин Божков днес в рамките на международния медиен форум  „Медиамикс”, който се провежда в курорта Албена.

 

Разрешенията се издават на основание § 5, ал. 2 и ал.3 от Закона за електронните съобщения /ЗЕС/ и обнародваните в Държавен вестник Правила за реда за издаване на разрешения за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез електронни съобщителни мрежи за наземно аналогово радио-разпръскване на телевизионни сигнали.

 

Документи за участие в процедурата подадоха 16 компании, като 15 от тях са отговорили на изискванията на чл. 3 от Правилата разрешенията да се издават от КРС само след получаване на положително становище от СЕМ. Съветът се е произнесъл с  отрицателно становище по отношение на ТЕЛЕКАБЕЛ” АД.

 

Времето