На 13 май 2016г. в 16,00 ч. официално беше открита сградата на Административен съд - Добрич

На 13 май 2016г. в 16,00 ч. официално беше открита сградата на Административен съд - Добрич
Церемонията беше проведена пред сградата на съда.

 На събитието присъстваха Председателят на Върховния административен съд Георги Колев, Министърът на правосъдието Екатерина Захариева, представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов, заместник председателят на ВАС Румяна Монова и съдии от ВАС, председателите на административни съдилища в Република България, кметовете на Община град Добрич и Община Добричка, Областният управител на област Добрич, Председателят на Окръжен съд Добрич и Окръжният прокурор, председателите на районните съдилища в областта и други гости.

 Музикален поздрав към гостите поднесоха ученици от СОУ “Св. Климент Охридски”.

 Тържествен водосвет беше отслужен от архиерейския наместник отец Иван Добрев и свещеници от град Добрич.

 Церемонията беше открита от председателя на Административен съд – Добрич – Красимира Иванова. Тя благодари на всички, които са допринесли Административен съд – Добрич да има свой професионален дом и пожела на колегите и служителите си да бъдат здрави, все така отговорни, за да допринасят ежедневно за повишаване доверието в съдебната власт, да реализират качествено правосъдие единствено и само в името на закона.

 Приветствени слова поднесоха бившият председател на съда Светлана Борисова, председателят на Върховния административен съд, Министърът на правосъдието, Представляващият Висшия съдебен съвет. Министър Захариева отбеляза, че инвестицията на държавата в сградата на съда е “ясен знак за твърдото ни намерение да продължим съдебната реформа и да я доведем до успешен край на всяка цена“.

 Новата сграда бе открита с прерязване на лентата от Министъра на правосъдието Екатерина Захариева, председателя на ВАС Георги Колев, Представляващия ВСС Димитър Узунов и председателя на Административен съд Добрич Красимира Иванова.

След откриването гостите разгледаха сградата на административния съд.

Водещи новини

Времето