АДМИНИСТРАТИВНОТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ ВЪВ ФОКУСА НА ГОСТУВАЩИ ЕВРОПЕЙСКИ МАГИСТРАТИ

АДМИНИСТРАТИВНОТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ ВЪВ ФОКУСА НА ГОСТУВАЩИ ЕВРОПЕЙСКИ МАГИСТРАТИ


Търговски, граждански и административни съдии от шест европейски държави гостуваха днес, 05.10.2016 г., в Административен съд – Русе в рамките на едноседмичното си обучение по Програмата за обмен на магистрати от Европейския съюз, организирана от Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) в партньорство с Националния институт на правосъдието.
Основна цел на магистратската визита е получаване на практически знания чрез директен контакт и наблюдение върху работата на българските съдебни институции и утвърждаване на взаимното доверие и сътрудничество между съдебните власти в страните членки на Европейския съюз.
По време на срещата гостите бяха запознати с българското административно правораздаване и с особеностите на правните процедури и спорове в Административен съд – Русе. Интересът на съдиите бе насочен предимно към въпроси, свързани с практическата работа на българския административен съд – подготовка и провеждане на заседания, изготвяне на съдебни протоколи, използване на звукозаписна техника, публикуване на постановени съдебни актове.

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg

Водещи новини

Времето