АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – ЛОВЕЧ СТАРТИРА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА „СЪДЕБНАТА ВЛАСТ – ИНФОРМИРАН ИЗБОР И ГРАЖДАНСКО ДОВЕРИЕ”.

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – ЛОВЕЧ СТАРТИРА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА „СЪДЕБНАТА ВЛАСТ – ИНФОРМИРАН ИЗБОР И ГРАЖДАНСКО ДОВЕРИЕ”.
Отново стартира Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие”, която се реализира за пореден път от Административен съд – Ловеч въз основа на сключено Споразумение за сътрудничество между Висш съдебен съвет на Република България и Министерство на образованието и науката.

Едно от училищата - партньори за учебната 2016/2017 г. е Профилирана езикова гимназия “Екзарх Йосиф I“ гр.Ловеч. Между Председателя на Административен съд – Ловеч съдия Габриела Христова и г-жа Галя Баева, преподавател в ПЕГ „Екзарх Йосиф І” гр.Ловеч, бе проведена среща, на която бяха уточнени темите, по които съдии от Административен съд - Ловеч ще проведат лекционни курсове пред ученици от Х клас.
Обучението е насочено към информиране на участниците за ролята на съдебната система в обществото, мястото й с оглед разделението на властите според Конституцията на Република България, за правата и задълженията на децата, участието им в производства пред съд, и институциите и органите, които могат да им предложат подкрепа и защита. На учениците ще бъде представена професията „съдия” и участниците ще бъдат запознати със статута на административните съдилища и същността на административното правосъдие в Република България.
Провеждането на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие” има за цел повишаване информираността на учениците за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България.

Времето