Административен съд – Хасково образува нови 3 дела срещу текстове от поднормативни актове - наредби, както следва

Административен съд – Хасково образува нови 3 дела срещу текстове от поднормативни актове - наредби, както следва
1. Образувано е адм.дело №673/2016г. по протест на Окръжна прокуратура – Хасково срещу отделни разпоредби от Наредба за рекламната дейност на територията на Община Димитровград. В протеста се излагат доводи, че поднормативният акт  е приет в противоречие с нормативен акт от по – висока степен, а именно - чл. 56, ал.5 и чл. 57, ал.3 от Закона за устройството на територията.

    2. Образувано е адм.дело № 684/2016г. по оспорване на Окръжна прокуратура – Хасково срещу отделни разпоредби от Наредба № 8 за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, приета от Общински съвет – Димитровград. В протеста се излагат доводи, че поднормативния акт е незаконосъобразен поради противоречие с нормативен акт от по – висока степен – чл.8, ал.9 от Закона за общинската собственост относно законовите изисквания по отношение на Програмата, приемана от общинския съвет съгласно разпоредбата на чл.8, ал.8, т.1 – 3 от ЗОбС.
    3. Образувано е адм.дело № 695/2016г. по оспорване на Окръжна прокуратура – Хасково срещу отделни разпоредби от наредба № 1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Ивайловград. В протестът се излагат доводи, че оспорените текстове от наредбата са незаконосъобразни, доколкото противоречат на нормативен акт от по – висока степен и предвидената в чл.64, ал.1, т.1  от Наредбата санкция противоречи на размера, установен с разпоредбата на  чл.178е от Закона за движение по пътищата.