Традиционният „Поетичен Никулден” Ще Се Състои На 6 Декември Под Надслов „Четем И Помним Николай Кънчев И Федя Филкова“

Традиционният „Поетичен Никулден” Ще Се Състои На 6 Декември Под Надслов „Четем И Помним Николай Кънчев И Федя Филкова“


Галерия „Средец” отново ще бъде домакин на културното събитие с участието на номинираните и наградени с националната награда за нова поезия „Николай Кънчев“ поети, ще гостуват именити преводачи и критици

  На 6 декември 2021 г. от 18.00 ч. в галерия „Средец“ на Министерството на културата ще се проведе традиционният Поетичен Никулден под надслов „Четем и помним Николай Кънчев и Федя Филкова“. Водещ на събитието ще бъде Милен Миланов.

  Ще участват номинираните и наградени с националната награда за нова поезия „Николай Кънчев“ поети Александър Байтошев, Амелия Личева, Белослава Димитрова, Бистра Величкова, Йордан Ефтимов, Марияна Фъркова, Мирела Иванова, Надежда Радулова, Надежда Тричкова, Николай Бойков, Оля Стоянова, Петър Чухов, Пламен Дойнов, Цветанка Еленкова, Яница Радева. Всеки от тях ще прочете по едно свое и по едно стихотворение от Николай Кънчев и Федя Филкова.

  В „Поетичния Никулден” ще вземат участие и критиците проф. Божидар Кунчев, гл. ас. д-р Георги Гочев, проф. Михаил Неделчев, а също и преводачите проф. Ана Димова и проф. д.ф.н. Майа Разбойникова-Фратева.



Времето