Напусна ни проф. д-р Ангел Шишков

Напусна ни проф. д-р Ангел Шишков

Българският футболен съюз с прискърбие съобщава, че вчера (30 ноември) ни напусна един от най-изтъкнатите специалисти и методисти в историята на играта у нас – проф. д-р Ангел Шишков.

Той е роден през 25 февруари 1944 г. в Брацигово. През 1970 г. печели конкурс за преподавател в треньорската катедра на Висшия институт за физическо възпитание и спорт (понастоящем Национална спортна академия). Между 1986 и 1993 г. е ръководител на катедра „Футбол и Тенис“ към НСА.

Един от специалистите с най-голям принос за развитие на треньорското образование у нас. Ръководи в продължение на 12 години Треньорската школа по футбол (между 1995 и 2007 г.) и благодарение на изключителната му експертиза е адаптирана най-модерната методология в обучението и подготовката на треньорски кадри в България според изискванията на Европейската и Световната футболна централа.

От 1979 г. е лектор при треньорския панел към УЕФА и ФИФА.

Българският футболен съюз и лично президентът Борислав Михайлов изказват искрените си съболезнования към семейството и близките на проф. д-р Шишков.

Поклон пред светлата му памет!

Времето