3 Април 2015 година

3 Април 2015 година

На 07.04.2015г. от 14.00 ч. в зала „Конферентна” на Съдебната палата в гр. София, Постоянната комисия по анализ и отчитане степента на натовареност на органите на съдебната власт на Висшия съдебен съвет ще проведе дискусионна кръгла маса на тема „Оптимизиране натовареността на следователите”, на която ще бъдат обсъдени възможностите за използване на капацитета им чрез промени в НПК – между двете четения в Народното събрание на внесения законопроект.
Поканени за участие са заместник-председателите на 43-то Народното събрание Явор Хайтов и Явор Нотев, и народните представители Корнелия Нинова, Димитър Лазаров , министърът на правосъдието Христо Иванов, главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на ВКС Лозан Панов, членовете на ВСС, заместник-главният прокурор по разследването и директор на Националната следствена служба Евгени Диков, следователи от НСлС и от следствените отдели в окръжните прокуратури. 
Ще бъдат представени предложение от директора на НСлС относно de lege ferenda възлагане разследване ex lege на следователите от НСлС и от следствените отдели на окръжните прокуратури и доклад с анализ на статистическите данни от ЕИСПП за възлаганите за разследване дела на следователите. Програмата предвижда дискусия по проблемите на следователите и предложения за оптимизиране на дейността им.

Времето