Висшият съдебен съвет избра председател на Районен съд Гълъбово

Висшият съдебен съвет избра председател на Районен съд Гълъбово

Висшият съдебен съвет избра за втори мандат с 21 гласа „за”, 0 гласа „против” и 1 глас „въздържал се” Христо Алексеев Ангелов за председател на Районен съд Гълъбово.
Той има над 13 години общ юридически стаж. От 2007 г. работи като съдия в Районен съд Гълъбово, от 2010 г. е негов административен ръководител, а в момента е временно изпълняващ длъжността.
В Концепцията си за Стратегическо управление на Районен съд Гълъбово, Христо Ангелов формулира като свои основни цели устойчивото развитие на институцията и надграждане на постигнатото, гарантиране върховенството на Закона, независимост, ефективност, качество и бързина на правораздаването, прозрачност и отчетност.
Съдия Ангелов заяви пред Висшия съдебен съвет, че Районен съд Гълъбово работи качествено и в срок и неговото намерение е да продължи тази тенденция.
Кандидатурата на съдия Ангелов за председател на Районен съд Гълъбово получи подкрепа от члена на ВСС Димитър Узунов, който призова да му се даде възможност да доразвие идеите си за управление на съда. Той обърна внимание, че събраните за кандидата данни говорят за успешен първи мандат и се подкрепят от направените от Окръжен съд Стара Загора и Инспектората на ВСС проверки.