Висшият съдебен съвет избра прокурор Трифон Владов за втори мандат административен ръководител на Районна прокуратура Бяла

Висшият съдебен съвет избра прокурор Трифон Владов за втори мандат административен ръководител на Районна прокуратура Бяла

Висшият съдебен съвет с 20 гласа „за”, 1 глас „против” и 1 глас „въздържал се” избра прокурор Трифон Петков Владов за втори мандат административен ръководител на Районна прокуратура Бяла.

Прокурор Владов има 17 години юридически стаж в органите на съдебната власт.

В представената Концепция за стратегическо управление на Районна прокуратура Бяла той заявява амбиция да работи съвестно, професионално, безпристрастно и достойно за постигане на стратегическите цели на Прокуратурата на Република България и на РП Бяла. Набелязва конкретни цели за развитие на прокуратурата: съкращаване на продължителността на разследването, запазване и увеличаване на броя на незабавните и бързи производства, продължаване на тенденцията за нисък процент на върнати дела и оправдателни присъди, провеждане на общи обучения и индивидуална работа с разследващите полицаи, спазване на етичните правила, включително продължаване на добрите практики в медийната политика.

На поставените му въпроси прокурор Владов отговори, че за пет години значително е намалял броят на върнатите от съда дела и постановените оправдателни присъди по обвинителни актове на Районна прокуратура Бяла. Изрази надежда за попълване на свободния щат на прокуратурата. Кандидатът съобщи, че експертна комисия вече е направила оглед на сградата на Съдебната палата и предстоят следващи действия.

Членът на Съвета Магдалена Лазарова изрази мотивирана подкрепа за кандидатурата на прокурор Владов.

 

Водещи новини

Времето