Висшият съдебен съвет избра прокурор Галин Байчев за административен ръководител на Районна прокуратура Монтана

Висшият съдебен съвет избра прокурор Галин Байчев за административен ръководител на Районна прокуратура Монтана

Висшият съдебен съвет избра с единодушие с 18 гласа „за” прокурор Галин Найденов Байчев за административен ръководител на Районна прокуратура Монтана.

Той има над 9 години юридически стаж в органите на съдебната власт като младши прокурор и прокурор.

В своята Концепция за стратегическо управление прокурор Байчев заявява намерение да работи за утвърждаването на Районна прокуратура Монтана като професионална, организирана, достъпна и независима като продължи създадените добри практики. Кандидатът формулира пет основни цели за развитието й: подобряване на качеството на работа на прокурорите и служителите; подобряване на условията на работа на прокурорите и служителите; ефективен контрол върху работата на разследващите органи; подобряване на взаимодействието на контролните органи за получаване на по-голям обем информация и данни за извършени престъпления в сферата на дейност на всеки орган и засилване на ролята на прокуратурата в гражданските и административните производства. Конкретизира подробно и ясни мерки за постигането им.

Подкрепа за кандидатурата на прокурор Байчев заяви членът на Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров като се позова на положителната тенденция в работата на прокуратурите в съдебния район на Монтана и смята, че прокурор Байчев ще допринесе за продължаването й.

Водещи новини

Времето