Висшият съдебен съвет избра прокурор Александър Александров за втори мандат административен ръководител на Районна прокуратура – гр. Пирдоп

Висшият съдебен съвет избра прокурор Александър Александров за втори мандат административен ръководител на Районна прокуратура – гр. Пирдоп

Висшият съдебен съвет избра с 16 гласа „за”, 1 глас „против” и 1 глас „въздържал се” прокурор Александър Кирилов Александров за втори мандат административен ръководител на Районна прокуратура – гр. Пирдоп.

Той притежава над 20 години юридически стаж в органите на съдебна власт. В периода 1994 – 1998 г. е работил като следовател, след което заема длъжността заместник на административния ръководител на Районна прокуратура – гр. Пирдоп, а от 2010 г. е административен ръководител там.  

Прокурор Александров кандидатства за втори мандат като административен ръководител с желание да допринесе с натрупания вече професионален и административен опит за утвърждаване на доброто име на Районна прокуратура – гр. Пирдоп, и за повишаване на ефективността на работата й.

В Концепцията си за развитие той посочва намерения да продължи традиционно добрите взаимоотношения на прокуратурата с районния съд и полицията в гр. Пирдоп; да запази съществуващия добър работен климат; за повишаване на квалификацията на прокурорите и служителите, особено по въпросите на Европейското право; засилване на дейността по надзора за законност и защита на обществения интерес и правата на гражданите; засилване на контрола над разследващите полицаи за приключване на делата, които не представляват фактическа и правна сложност в максимално кратки срокове; пълноценно използване на възможностите за провеждане на незабавни производства и други. Прокурор Александров заяви желание да вложи максимални усилия, съвместно с прокурорите и служителите от Районна прокуратура – гр. Пирдоп, за реализация на набелязаните мерки и да допринесе за повишаване на доверието на обществото в съдебната система като цяло.

Членовете на Висшия съдебен съвет Магдалена Лазарова, Елка Атанасова и Ясен Тодоров поставиха на кандидата въпроси, свързани с предприети мерки за преодоляване на пропуски, установени при проверка на Инспектората на ВСС за периода 2013 – 2015 г., както и за възлагането на разследвания на следовател.

Подкрепа за кандидатурата на прокурор Александров заявиха членовете на Съвета Ясен Тодоров и Елка Атанасова, които посочиха, че той се е доказал като административен ръководител и това сочат резултатите от неговия първи мандат.