Информационен бюлетин - 16 септември 2021

Информационен бюлетин - 16 септември 2021

Стара Загора. Голямо количество безакцизен тютюн е иззето при проверка, осъществена от полицейски служители. Вчера към 7.15 часа, на разширение на ПП I - 5, близо до гр. Шипка, те спрели  лек автомобил "Ауди", управляван 54-годишен мъж.  В хода на проверката в автомобила открили общо 70 кг ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол. Последвала проверка и в имота в с. Хаджидимитрово, обитаван от мъжа. Там униформените намерили и иззели още 10 вакуумирани плика, съдържащи 10 кг нелегален тютюн, машина за рязане, машина за вакуумиране, казан за накисването на тютюна, други 10 бали тютюн с приблизително общо тегло от 250 килограма и 3 найлонови чувала с близо 50 кг натрошен тютюн. Общото открито количество на иззетата контрабандна акцизна стока е с приблизително тегло 380 кг. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

 

Пловдив. Двама мъже, на 20 години, с криминалистически регистрации и  16-годишен тийнейджър са заподозрени за грабеж. Вчера тримата били задържани от служители на РУ – Стамболийски, след проведено разследване съвместно с колегите им от пловдивския отдел „Криминална полиция“. Работата започнала по сигнал от 52-годишен жител на старозагорска област, че в края на миналия месец, докато бил в караваната си в землището на село Йоаким Груево, три непознати момчета му отнели насила над 300 лева и мобилни телефони. Документирането на случая продължава под наблюдение на прокуратурата.

 

В РУ – Карлово бе задържан 23-годишен притежател на наркотици. При проверка във вторник в село Анево, той бил хванат да носи топче марихуана. Същия ден служители от Второ РУ установили, че 19-годишен пловдивчанин има в себе си пакетче амфетамин. По случаите са образувани полицейски производства.

 

Хасково. Местен жител е задържан в полицейския арест за държане на наркотици. Вчера към 10.30 часа, криминалисти от областната дирекция предприели проверка в жилището на 43-годишния мъж, където намерили и иззели 100 грама изсушена листна маса – марихуана, 10 грама амфетамин на бучки, разфасован в 10 станиолови сгъвки, и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Плевен. 17-годишен е задържан в полицейския арест за притежание на наркотично вещество. При предприета проверка на 14 септември около 21.30 часа в района на Кнежа, младежът изхвърлил в тревната самозалепващ се плик със суха тревиста маса. Той заявил пред полицейските служители, че е дизайнерски чай за лична употреба. Дрогата е иззета и предстоят експертизи. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на високорисково наркотично вещество. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

 

Кюстендил. Снощи служители на РУ – Дупница са задържали 41-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“ за притежание на високорискови наркотични вещества. Проверката била извършена на АМ „Струма“, в района на Дупница. Открити и иззети са опаковка с 6.42 грама хероин и опаковка с 8.24 грама кокаин. Съставът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Водачът е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. При задържането е оказал съпротива. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

 

Търговище. Двама мъже са задържани за притежание на наркотични вещества. Вчера, малко след 14 часа на улица в града бил проверен 17 – годишен, у когото полицаите открили  суха зелена тревиста маса с тегло 0,37 грама, която при извършен полеви наркотест реагирала на марихуана. По случая се извършва проверка. Малко по-късно пък бил спрян за проверка и 25- годишен мъж, у когото било намерено бяло прахообразно вещество с тегло 0,7 грама, реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от НК. 

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!


Водещи новини

Времето