Министър Даниел Митов се срещна с посланика на Молдова

Министър Даниел Митов се срещна с посланика на Молдова

„България остава ангажирана с европейската интеграция на Молдова като страната ни ще продължи да помага с опит и добри практики”. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов по време на среща с извънредния и пълномощен посланик на Молдова у нас Н.Пр. Александру Пригорски по повод предстоящото приключване на мандата му в България.

В рамките на разговора Даниел Митов и Александру Пригорски обсъдиха засилената през последните години комуникация между България и Молдова като акцентираха върху интензивния диалог, активните двустранни контакти и повишаващите се нива на търговско-икономическите отношения.

„Молдова е специална  за България и страната ни високо оценява близките приятелски връзки, които двете държави поддържат”, отбеляза министър Митов. Той благодари на посланик Пригорски за ефективното участие в развитието и задълбочаването на двустранно сътрудничество.

От своя страна посланик Пригорски също изрази дълбоката си благодарност за получената по време на своя мандат силна подкрепа от страна на България и на Министерството на външните работи. В знак на признателност за приноса в задълбочаване на българо-молдовските отношения, министър Митов връчи на посланик Пригорски почетен плакет на МВнР.