32-годишен, блъснал пешеходец на автобусна спирка и избягал, е предаден на съд от Районна прокуратура - Варна

32-годишен, блъснал пешеходец на автобусна спирка и избягал, е предаден на съд от Районна прокуратура - Варна

Районна прокуратура - Варна предаде на съд 32-годишния E.K., блъснал пешеходец на автобусна спирка, свалил регистрационните табели на автомобила си и избягал. Мъжът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 343, ал. 3, б. "а", във връзка с чл. 343, ал. 1, б.“б“, във връзка с чл. 342, ал. 1 НК.

Малко след 13,00 часа на 11 февруари т. г. на автобусна спирка „Явор“ Е.К. загубил контрол над лекия автомобил, който управлявал, блъснал 18-годишен варненец, а после ударил кола и нанесъл материални щети по автобусната спирка. След инцидента 32-годишният мъж свалил регистрационните табели на автомобила си и напуснал мястото на произшествието.

Обвиняемият е шофирал, въпреки че нямал право на това. С определение на Районен съд - Варна, влязло в сила на 16.11.2020 г., той е бил лишен от право да управлява МПС за срок от 11 месеца. По това дело обвиняемият се признал за виновен в извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, б. "а", пр. 2, вр. чл. 343, ал. 1, б.“б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1 от НК (причиняване на средна телесна повреда при пътно-транспортно произшествие) и след споразумение, одобрено от съда, приел да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от шест месеца, изпълнението на което било отложено с изпитателен срок от три години.

След внасянето на обвинителен акт по новото дело предстои то да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Водещи новини

Времето