Румен Радев: Обществото очаква резултати от работата на парламента в интерес на гражданите

Румен Радев: Обществото очаква резултати от работата на парламента в интерес на гражданите
 
Президентът Румен Радев проведе консултации с представители на парламентарната група на „Има такъв народ“ в 45-ото Народно събрание
 
Обществото очаква повишаване на прозрачността в работата на новото Народно събрание и резултати в интерес на гражданите. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с представители на парламентарната група на „Има такъв народ“. Срещата е втора от планираните за деня консултации с парламентарните групи на 45-ото Народно събрание преди връчването мандат за съставяне на правителство. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. 
 
Президентът изрази надежда, че предвид големите очаквания на гражданите към „Има такъв народ“ като втора политическа сила, от партията вече са започнали диалог с другите парламентарни групи за възможностите за съставяне на правителство, в случай, че първата политическа сила не получи подкрепа за излъчване на кабинет. Не е важно авторството на законопроектите, които се внасят сега в Народното събрание, а обединението на усилията за законодателни промени, които си поставят за цел пълното изсветляване на изборния процес и противодействие на купения и контролирания вот, посочи още президентът. 
 
Представителите на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, Виктория Василева и Филип Станев изтъкнаха, че ще постъпят отговорно, спазвайки Конституцията и вече заявените приоритети. От партията увериха, че сред новите политически сили в Народното събрание има нужния консенсус за промени в изборното законодателство, които да гарантират честен и прозрачен вот. От „Има такъв народ“ подчертаха също така, че напълно осъзнават предизвикателствата, пред които е изправена страната и които изискват ефективно и подкрепено от широко парламентарно мнозинство правителство. Сформирането на кабинет обаче не може да става на всяка цена, особено ако е резултат на безпринципни компромиси, посочиха още от „Има такъв народ“.