Информационен бюлетин- 19 април 2021

Информационен бюлетин- 19 април 2021

Хасково. Водач попадна в ареста за опит да подкупи пътни полицаи на паркинг на АМ “Марица“. На 17 април, в 15.30 часа, 27-годишен турски гражданин, управлявал товарен автомобил „Рено“ с прикачено ремарке, бил забелязан да  извършва рискови маневри. При стартиралата полицейска проверка станало ясно, че шофьорът бил във видимо нетрезво състояние. За да осуети последващата санкция по отчетения с техническо средство положителен резултат за употреба на алкохол, мъжът  подхвърлил банкнота от 50 евро в служебния автомобил. Той е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

Полицаи задържаха жена за убийство на майка си в димитровградското село Каснаково. В 11.10 часа на 16 април постъпил сигнал за открито тяло на жена в двора на къща, където живеела задържаната същия ден 32-годишна. Пред полицаите тя признала, че е убила 52-годишната си майка преди няколко дни. По случая е образувано досъдебно производство, разследването продължава под контрола на Окръжна прокуратура - Хасково.

 

Трима мъже от Симеоновград са задържани за побой над двама свои съграждани. Снощи, в 22.10 часа, на спешния телефон постъпил сигнал за сбиване на улица „Съединение“. Пристигналите на мястото полицаи задържали тримата,  на 27, на 28 и на 31 години, нанесли побой на двама мъже на 26 и на 39 години. Причините за случилото се са в процес на изясняване, образувано е досъдебно производство.

 

Със сгъвка наркотик бил засечен 17-годишен в Симеоновград. На 16 април той пътувал в лек автомобил „Форд“. При личния му обиск е иззето бяло кристално вещество – 0,5 грама. Още един пътник, в „Опел“, бил задържан за държане на дрога в Харманли. Криминалистите проверили 28-годишния старозагорец и в него открили полиетиленов пакет със суха, зелена листна маса с мирис на канабис – 100 грама. Мъжът бил отведен в районното управление за срок до едно денонощие по стартиралото досъдебно производство. Серията задържани с дрога същия ден продължила и в Любимец. За срок до 24 часа в ареста попаднал 40-годишен жител на с. Бисер, от чийто автомобил „Ауди“ полицаи иззели плик със суха, зелена листна маса - синтетичен чай, и саморъчно свита цигара, с общо тегло 2,5 грама. От водача изпаднал и плик с 3,5 грама бяло кристално вещество, реагиращо на метамфетамин. При проверката било констатирано, че мъжът е шофирал без свидетелство за правоуправление, в срок на изтърпяване на административна мярка. Същия ден в ареста на РУ-Димитровград е задържан и мъж на 39 години. Започнатото досъдебно производство е за съхранение на грам кокаин и 2 хапчета екстази, намерени при проверка, извършена му, след като бил спрян с лекия си автомобил „Форд“. Продължилата и на следващия ден операция по предотвратяване на престъпленията, свързани с държане и разпространение на наркотици, довела до задържането на още двама. В РУ- Димитровград за срок до 24 часа останал 38-годишен, в чийто дом полицаи открили 3 грама метамфетамин, а в РУ - Хасково - 46-годишен, в апартамента на когото са намерени 50 грама от същата дрога.

 

Перник. Момче и момиче са в ареста за притежаване на наркотични вещества. Вчера, криминалисти от Първо РУ проверили апартамент в пернишкия кв. „Тева“. Там били обитаващият го 24-годишен младеж и момиче на 17-години, издирвано от близките му. При предприетото претърсване на жилището са намерени и иззети два вида наркотични вещества – амфетамин и марихуана. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Започнато е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс, работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

 

София-област. Петима са задържани при полицейски операции срещу наркоразпростаранението, проведени на територията на Софийска област. В хода на процесуално-следствените действия по образувано досъдебно производство, на 16 април криминалисти от РУ - Ботевград предприели претърсване на частен адрес в града. В жилището, обитавано от 38-годишна местна жителка, са намерени и иззети 25 станиолови свивки със суха зелена тревиста маса с общо тегло 21 грама, реагираща на канабис, както и 14 станиолови свивки и две бучки с бяло прахообразно вещество с общо тегло 26 грама, дало характерната реакция на амфетамин при извършения полеви тест. Обитателката на адреса е задържана с полицейска заповед за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават под ръководството на районната прокуратура. В следобедните часове същия ден, служители на РУ - Своге задържали 30-годишен криминално проявен местен жител, у когото при направения личен обиск било намерено топче с бяло вещество с тегло 1.5 грама, реагиращо на амфетамин. В хода на оперативните действия още двама попаднали в полицейския арест в съботния ден. Към 13.50 часа, след извършена полицейска проверка, бил задържан 28-годишен криминално проявен местен жител, у когото било открито топче със суха тревиста маса, обвито с фолио, за която мъжът признал, че е наркотичното вещество „билка“. Два часа по-късно, за държане на топче със суха тревиста маса, реагираща на канабис, в полицейския арест попаднал и 18-годишен от Своге. По  случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

За срок до 24 часа е задържан и криминално проявен мъж на 23 години, проверен около 19.50 часа снощи от служители на РУ - Ихтиман. У него било открито полиетиленово пликче със зеленикава тревист маса. Шестият задържан е 22-годишен столичанин. Около 1.50 часа на 18 април, криминалисти от РУ - Годеч извършили претърсване на обитаваното от него жилище в града, където открили шест топчета със суха зелена тревиста маса с тегло 3.5 грама, реагираща на канабис. По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което продължава под наблюдението на районната прокуратура в Костинброд.

 

Извършители на кражби са разкрити след активни действия на криминалисти от районните управления в Ботевград, Ихтиман и Костинброд. Авторите на две престъпни посегателства установиха след бърза оперативна работа ботевградски полицаи. Задържана е 16-годишна девойка от Ботевград, отнела от беседка в града мобилния телефон на своя съгражданка. Непълнолетната признала за кражбата и върнала отнетата чужда вещ, която е предадена обратно на потърпевшата. В резултат на незабавни оперативно-издирвателни действия служителите на реда задържали и криминално проявен младеж от с. Врачеш, непосредствено след като отнел акумулаторна батерия от паркиран в селото автомобил. 18-годишният направил пълни самопризнания и предал доброволно отнетата вещ, която била възстановена на собственика. Материалите по двата случая са докладвани в районната прокуратура с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

Кражба, дело на местен жител, е разкрита от ихтимански криминалисти. В хода на проведеното разследване те събрали достатъчно данни, че мъжът е отнел множество различни по вид метални изделия от фирмена база. На 22-годишния е повдигнато обвинение и за извършеното в условията на опасен рецидив престъпление му е наложена постоянна мярка за задържане.

В качеството на обвиняем за извършена в съучастие взломна кражба е привлечен 45-годишен мъж от Костинброд, след като разследващият екип разкрил, че като съизвършител с друг мъж е отнел 40 литра дизелово гориво, 3 кубика дърва за огрев и акумулаторна батерия от стопански сгради в с. Понор.

 

Шумен. 19-годишен шуменец е задържан за притежание на наркотични вещества. Той бил спрян за проверка около 22 часа на 18 април, на бул. “Симеон Велики“ пред кооперативния пазар и у него полицаите открили увита в хартия зеленикава тревна маса, която по негови данни е „чай за пушене“. Иззета е и предстои да бъде изследвана лабораторно. За извършено престъпление по чл. 354 А от НК е образувано досъдебно производство.  За притежание на наркотични вещества в петък бил задържан и 22-годишен от Велики Преслав. По време на претърсване в обитаван от него имот в село Царев брод е намерена кутия с около 6 г суха листна маса – марихуана, по негови данни. Предстои извършване на експертиза. По случая е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК.

 

На 17 април полицейски екип се отзовал на сигнал - около 7.50 часа възникнал спор между 23-годишен мъж от Шумен и 44-годишен управител на казино в града. По първоначални данни по - младият е отправил нецензурни думи, обиди и нарушил обществения ред с непристойни действия. След това нанесъл удар по автомобила на опонента си, причинявайки вдлъбнатина по колата. Извиканият за съдействие полицейски екип задържал 23-годишния за срок до 24 часа. За извършеното хулиганство е образувано досъдебно производство.

 

Сливен. 29-годишен е задържан за извършен от него грабеж. Криминалисти на РУ - Сливен разкрили престъплението броени часове след получаване на сигнала. На 17 април, около 15.20 часа, до игрална зала на ул. “Г. С. Раковски“ в областния град, със сила и заплахи били отнети 20 лева от момче на 19 години. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия нападателят е установен и  задържан. Направил е пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Стара Загора. На 17 април служители на РУ – Казанлък се отзовали на сигнал, постъпил към 20.10 часа, за ранен с нож в с. Ръжена. Пострадалият 26-годишен мъж е транспортиран в болница, настанен е за наблюдение, без опасност за живота. При предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на деянието - 49-годишен жител на същото село. Той е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 131 от НК.

 

 

 

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 

 

 


Водещи новини

Времето