Ученици от Баня Лука пеят Националния химн на България

Ученици от Баня Лука пеят Националния химн на България

Училище „Г. С. Раковски“ в Баня Лука отбеляза Националния празник на България и Българското председателство на Съвета на ЕС със седмица, посветена на страната ни. Посланик Августина Цветкова бе почетен гост на откриването на тържествата. Те се провеждат ежегодно в знак на уважение и благодарност за дарението, което българската държава е направила за построяването на сградата след катастрофалното земетресение през 1969 г.

Сред акцентите в програмата бе изпълнението на училищния хор на химна на Република България и българските народни танци, представени от фолклорна ученическа група. Пана с исторически факти за България, постижения на известни българи и любопитни факти за страната ни, изработени от учениците, красят коридорите и стаите на цялата сграда. Беше организирана и традиционната работилница за мартеници.

Посланик Цветкова подари на първокласниците мартенички от България, които да окичат за здраве и късмет на 1 март. С учениците от горните класове българският дипломат проведе дискусия за бъдещето на Босна и Херцеговина в ЕС и приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Директорът Душан Мишленович поздрави българското посолство за предстоящия Национален празник и за отговорната роля, която България има в качеството си на председател на Съвета на ЕС. Изрази благодарност за подкрепата, която държавата ни продължава да оказва на училището чрез проекта по линия на Помощта за развитие за подмяна на дограмата и осветлението в коридорите и предстоящия ремонт на покрива на сградата.

Времето