Пуска се движението по 1,7 км от директното трасе на новоизграждащия се участък от Околовръстния път

Пуска се движението по 1,7 км от директното трасе на новоизграждащия се участък от Околовръстния път

Утре, 6 декември в 8 ч. ще бъде пуснато движението по директното трасе на новоизграждащия се участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път. За улеснение на трафика през зимата се пуска движението по 1,7 км в участъка между пътните възли „Младост“ и „Горубляне“. Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път между ж. к. „Младост“ и АМ „Тракия“. Целта е да се улесни пътуването през зимните месеци и да се повиши безопасността. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи.

В началото на ноември отново за улеснение на пътуването с временна организация на движението беше пуснат 2,5-километровия участък от Южната дъга – от връзката с магистрала „Тракия“ до пътен възел „Герман“. Трафикът в отсечката е в 3 ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ се използват и локалните платна.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път, което стартира през октомври 2019 г. съществуващият двулентов път се реконструира в шестлентов със средна разделителна ивица между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията за целия инфраструктурен обект е за 142,7 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Изпълнител е „ГБС Инфраструктурно строителство“. Срокът за завършване на проекта по договор е до края на 2021 г.

Работата в участъка продължава и шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

 

 

Времето