Информационен бюлетин - 5 декември 2020

Информационен бюлетин - 5 декември 2020

Бургас. Трима души са задържани за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения. Полицейските действия на служители на ОДМВР–Бургас и районните управления в областта са предприети в хода на едноседмична специализирана операция. Иззети са различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са 2 бързи производства и 2 преписки. Спрямо тримата са повдигнати обвинения от Районна прокуратура – Бургас. Най-характерният случай е свързан със задържането на 27-годишна бургазлийка, в чийто дом на бургаската улица „Цар Асен”, служители от Първо РУ-Бургас намерили и иззели саксия с канабисово растение и два стъклени буркана с тревиста зелена маса марихуана, с общо тегло 120 гр. При паралелните проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо пет случая. Водачите са на възраст от 21 до 39 години, сред които и 26-годишна бургазлийка. Четирима от водачите /26-годишната бургазлийка, 27-годишен несебърлия и двама бургазлии – на 35 и 39 години/ са шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамн, а 21-годишен карнобатлия - след употреба на канабис.

 

Пазарджик. При акция за противодействие на притежаването и разпространението на наркотични вещества, вчера служители на група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера задържаха млад мъж, притежавал дрога. Той бил установен при проверка в търговски обект за производство и продажба на тестени изделия. 29-годишният пещерец,  собственик на обекта съхранявал 13 топчета със суха зелена листна маса марихуана. Дрогата е иззета, а притежателят й - задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано бързо полицейско производство.

 

Пешеходец е починал при пътен инцидент на пътя Ракитово - Костандово. Сигнал за случилото се бе получен вчера около 17.30 часа в РУ-Велинград. Към мястото незабавно били насочени екип на полицията, пожарната и „Спешна помощ“. Пристигайки униформените установили, че на входа на Костандово, посока от Ракитово 33-годишен костандовец е блъснал с лек автомобил намиращия се на пътното платно 66-годишен от Велинград. При удара пешеходецът е починал на място. На мястото е извършен оглед от дежурна група на РУ-Велинград. Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на шофьора са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство. 

 

Полицейско производство е образувано срещу извършител на кражба от детски център в Пещера. Сигнал за случилото се бил подаден в полицейското управление от частна охранителна фирма охраняваща обекта. От там съобщили за разбиването и липсата на около 125 лева. При проведеното разследване на криминалисти от РУ-Пещера скоро установили, че автор на посегателството е пещерец, на 55 г.  Мъжът не бил задържан поради лекарска препоръка, а спрямо него е образувано досъдебно производство.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!