Информационен бюлетин - 4 декември 2020

Информационен бюлетин - 4 декември 2020

Сливен. 53-годишен шофьор е задържан в РУ-Котел, след като оказал съпротива при извършване на проверка за употреба на алкохол. На 3 декември, при операция по пътна безопасност, служители от участък „Градец“ спрели за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 53-годишен сливенец. Мъжът бил във видимо нетрезво състояние, но отказал да бъде изпробван с техническо средство. По време на проверката се държал арогантно, отправял обиди и закани към полицейските служители, опитал да се качи в автомобила и да напусне мястото. Отведен е в РУ-Котел и е задържан за 24 часа.  По случая е образувано бързо производство.

Перник. 36-годишен мъж е привлечен като обвиняем за убийство. В началото на месец октомври тази година, служители от ОДМВР – Перник откриха в радомирското село Николаево останки от човешко тяло. ДНК експертизата доказа самоличността на жертвата - 30-годишна жена от с. Копаница, обявена за издирване на 5 февруари тази година по молба на близките й. След проведени под ръководството на прокуратурата множество действия по разследването криминалистите установяват извършителя на тежкото престъпление 36-годишен мъж от Радомир. Повдигнато му е обвинение, мъжът бе обявен за издирване и преди няколко дни с Европейска заповед за арест, той бе екстрадиран от Италия. Окръжна прокуратура – Перник образува досъдебно производство за убийство. Мъжът ще отговаря по чл. 115 от Наказателния кодекс. Работата по документирането на случая продължава съвместно с прокуратурата.

Стара Загора. Полицаи от РУ-Казанлък задържаха извършител на грабеж. Сигнал за случая е получен на 2 декември от 87-годишна жена от града - същия ден, към 16 часа, в ж.к. „Изток“ непознат я застигнал в гръб, съборил я и издърпал от ръцете ѝ пазарска чанта с портмоне с малко пари и лична карта. По случая било образувано досъдебно производство по чл. 198, ал.1 от НК. При проведените оперативно-издирвателни действия е установен извършителят – младеж на 16 години от Казанлък. Той е задържан първоначално за срок до 24 часа, а в последствие с постановление на РП - Казанлък му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

На 2 декември, при планирана операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, служители на Първо РУ-Стара Загора задържали трима мъже - на 41, 21 и 24 години, в къща в с. Братя Кунчеви. В хода на процесуално-следствени действия, в имота са намерени и иззети метамфетамин - около 2 г, и марихуана - около 25 г. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.  При обиска на 21-годишния е намерено и иззето бяло вещество на кристали - метамфетамин, около 1 г., а у 24-годишния мъж е открит плик със същото вещество, около 0,5 г. По двата случая са образувани бързо производство по чл.354а, ал.3 от НК. В имота са  намерени и са иззети и 5 незаконно притежавани ловни патрона, 12-ти калибър, образувано е бързо производство по чл.339, ал.1 от НК. Намерени са и множество вещи, за които се извършва проверка дали са предмет на престъпления против собствеността. Работата по разкриване и доказване на цялостната престъпната дейност на тримата задържанипродължава.

Бургас. Извършител на кражбата на пари е установен от служители на Второ РУ–Бургас. Сумата от 1 500 лв. била отнета от 83-годишен бургазлия на 28 ноември вечерта от обитаваното от него жилище в в ж.к. «Славейков». Извършителят - 56 годишен криминално проявен и осъждан жител на Ямбол, е направил пълни признания и върнал откраднатите пари. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас.

При предприети полицейските действия служители от участък «Победа» при Първо РУ–Бургас установили извършителите на кражба на голямо количество дървен материал - 10 скари 2х1.5 м. от масивни греди, както и около 30 талпи с различна дължина, отнети в края на ноември от района на Порт Бургас. За случая са задържани двама криминално проявени бургазлии, на 25 и 29 години, които си признали. Част от дървения материал е намерена и иззета. Работата по случая продължава.

Плевен. Служители от РУ – Долни Дъбник задържаха 22-годишен за домова кражба. За посегателството в полицията било съобщено на 27 ноември. Според сигнала, в дните от 22 до 27 ноември, от имот в село Писарово били откраднати множество вещи. По информация на собственика, липсвали телевизор, цифров приемник, ел. инструменти, домашна техника и други вещи. Извършен е оглед, при който е установено, че в дома е проникнато с взлом. В резултат на издирвателните действия е установен извършителят  – 22-годишен от селото. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 3 от НК. Сезирана е прокуратурата в Плевен. Вещите, обект на кражбата, са намерени и иззети. Работата по досъдебното производство продължава.  

Враца. 56-годишен мъж от село Търнава, извършил кражби от три имота в селото, е задържан вчера от служители на РУ-Бяла Слатина. В нощта срещу 3 декември той отнел различни вещи, ел.уреди, хранителни продукти от къщи в населеното място.  Образувано  е  бързо полицейско производство.

Вчера, по време на планирана операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол, в  Мездра  е установен жител на плевенското село Буковлък, който подготвял за продан ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Съставен  е акт по Закон за акцизите и данъчните складове.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!


Времето