Минен ловец „Цибър” участва в учението „NUSRET 2020”

Минен ловец „Цибър” участва в учението „NUSRET 2020”
Продължава участието на минен ловец „Цибър” в учението на противоминните сили на Военноморските сили на Република Турция „NUSRET 2020”, в което участват още 11 кораба от Испания, Италия, Румъния, Турция и Франция.

На 20 октомври корабите напуснаха пристанище Измир и започнаха изпълнение на планираните мероприятия. Основните сериали на учението ще се изпълняват до 24 октомври в източната част на Егейско море, залив Измир и ще бъдат: провеждане на противоминни операции, проводка на кораби през предварително протрален/обследван канал, отразяване на атаките от асиметричен противник, организиране на видовете отбрани и защити на корабите на море, борба за живучест на кораба, тактическо маневриране, буксировка на повреден кораб, комуникационни учения, прехвърляне на леки товари и поща на море, провеждане на операция по търсене и спасяване.

За командира на кораба - капитан III ранг Мирослав Добрев, това е първо международно учение на тази длъжност. По време на плаването екип на българските ВМС оценява подготовката на екипажа на минен ловец „Цибър“ съгласно методиката на НАТО – MAREVAL.

На 24 октомври корабите ще застанат в пристанище Измир, където до 27 октомври 2020 г. ще бъде извършен разбор на учението и попълване на запасите с продоволствие и гориво-смазочни материали.

Водещи новини

Времето