Министърът На Образованието И Науката Проф. Д-Р Анелия Клисарова Откри Нова Спортна База В Националната Търговско-Банкова Гимназия

Министърът На Образованието И Науката Проф. Д-Р Анелия Клисарова Откри Нова Спортна База В Националната Търговско-Банкова Гимназия

На 24 юни 2013 г. министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова откри нова външна спортна база на Националната търговско-банкова гимназия, която тази година отбелязва 100 години от създаването си.

„За мен наистина е голямо удоволствие да поднеса искрените си поздравления на вас, когато имате такъв голям празник“, обърна се към ученици, учители и гости министър Клисарова. „Вие сте не само най-голямото държавно училище, но явно сте и училището, което завоюва най-много успехи, благодарение на вашия труд, на вашата воля и на вашето желание. Не са малко 100 години. Много са! Това, което правите за образованието, е изключително важно!, допълни министърът.

„Скъпи ученици, всеки учебен час е урок за вашето бъдеще. Вашите постижения са гордост за нас, за училището, но и за вашите родители. Надявам се и занапред да работите и да учите така”, подчерта министър Клисарова.

Тя се обърна специално и към преподавателите: „Скъпи учители, усилията, които полагате в преподаването на знанията на вашите ученици, ще бъдат гарант за резултатите им, за тяхната успешна реализация. Вярвам, че всички вие ще се справите с предизвикателствата на сложния свят и ще се реализирате така в живота, както вие мечтаете“, подчерта министърът. Тя подари на гимназията тазгодишното специално издание на „Записки по българските въстания“.

Директорката на Националната търговско-банкова гимназия Емилия Иванова сподели задоволство за отличните резултатите на випускниците на държавните зрелостни изпити.

На държавните изпити по теория и практика на професията, положени от 98% от учениците, е постигнат среден успех отличен 5,76. Г-жа Иванова похвали възпитаниците на училището и за 36 награди, завоювани на международни състезания.

Световната шампионка по шахмат за настоящата учебна година Деница Драгиева от 11 А клас, представи спортните отбори на гимназията, заели призови места в ученическите игри през тази учебна година.

Министър Клисарова искрено се възхити на уменията и практическите познания на ученици, които изнесоха презентации и открит урок по английски език.

На церемонията по откриване на новата спортна база присъства и г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образование София-град.

Времето