Съобщение от ОДМВР-Стара Загора

Съобщение от ОДМВР-Стара Загора

Във връзка с разпространена чрез средствата за масова информация покана от представители на протестиращи граждани на път I-5, в района летището на гр. Стара Загора, до областния управител на Област – Стара Загора, директора на ОДМВР – Стара Загора и до директора на Областно пътно управление – Стара Загора, за участие в пресконференция на 02.08.2020 г., от 18.00 ч., напомняме, че представители на протестиращите са уведомени, че всички дейности, извършвани в обхвата на пътя, които застрашават безопасността на движението, свързани с прекъсване, отклоняване или спиране на движението, представляват използване на пътищата извън тяхното предназначение.

В този смисъл, преминаване през пътен възел, „детелина“ на АМ „Тракия“, организирано като автошествие, би създало предпоставки за възникване на ПТП и затрудняване на движението.

В днешния ден АМ „Тракия“ е силно натоварена и в двете посоки. Към настоящия момент трафикът по магистралата е затруднен допълнително от настъпило ПТП на км.229 в посока София, поради което е въведена временна организация на движението.

ОДМВР – Стара Загора отново апелира за спазване на ЗДвП и Закона за пътищата.