Информационен бюлетин - 8 юли 2020

Информационен бюлетин - 8 юли 2020

София. Двама мъже са задържани за притежание и разпространение на наркотици. В хода на полицейска операция срещу престъпления, свързани с наркотични вещества, пред жилище в ж.к. „Сухата река“ бил задържан 35 – годишен мъж, с криминални регистрации в полицията, с купена дрога. Последвали процесуално-следствени действия в апартамент, собственост на 32-годишен столичанин, където служителите на Пето РУ открили помещение, оборудвано като оранжерия за отглеждане на канабис. От там са иззети 107 саксии с почва в тях, лампи, рефлектори, трансформатори, релета, препарати, суха растителна маса и три телефона. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура 32-годишният е привлечени като обвиняем по чл. 354 А от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лева. Работата по случая продължава.

 

Хасково. Служители на РУ-Харманли задържаха мъж и две жени, съпричастни към извършен грабеж. В дома на задържания са открити и иззети наркотици. Действията по разследването са проведени под наблюдението на Районна прокуратура. Според събраните данни тримата нападнали 36-годишен жител на с.Дъбовец  и със заплахи му отнели 280 грама златни накити и 35 000 лева, получени от продажбата на животни, после отнели ключовете от колата му и се отправили в неизвестна посока. В резултат на предприетите действия автомобилът е открит изоставен на територията на Хасково, а малко по-късно са установени и задържани извършителите – 25-годишен мъж и две жени  - на 26 и 20 г. В хода на разследването е извършено  претърсване  в дома на 25-годишния, където на различни места са открити 10 таблетки метамфетамин - с тегло 10 грама, 4 грама марихуана и електронна везна. При вида на полицаите, мъжът опитал да погълне полиетиленово пликче с 2 грама марихуана, но опитът му бил осуетен, а 26-годишната хвърлила тротоарна плочка по предния капак на служебната кола. По случая са образувани 3 досъдебни производства по чл. 198 ал1; чл.354а ал.3 и чл.325 ал.3 от НК, а работата по документирането им продължава под ръководството на прокуратурата.

 

Пазарджик. В полицейския арест е задържан 54–годишен мъж за притежание на наркотици. Вчера, на един от изходите от областния град, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при областната дирекция спрели за проверка Джип „БМВ“, управляван от мъжа. На предната седалка в превозното средства криминалистите открили найлонова торбичка със суха листна маса и съцветия - марихуана, с тегло 215 грама. Последвало претърсване в жилището му, откъдето са иззети електронна везна и старинна монета. На задържания му е наложена полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Монтана. Вчера, след получен сигнал, криминалисти от ОДМВР Монтана  предприели проверка на частен дом в ж.к. „Парта 1” в град, откъдето иззели 11 г зелена суха тревна маса  - канабис, 14.8 г амфетамин и газов револвер с 5 патрона. На място е извършен оглед от оперативно-следствена група. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1, т. 1 от НК, а работата по документирането му продължава под ръководството на прокуратурата.

 

Кюстендил. Незаконно притежавани оръжие и боеприпаси са иззели служители на РУ – Кюстендил.  В хода на проведени процесуално-следствени действия на адрес в кв. „Изток“ служителите на реда открили 3 незаконно притежавани пистолета и пълнител с 11 патрона. Имотът е собственост на 52-годишен мъж от Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство, работата му продължава под надзора на прокуратурата.

 

Ловеч. Шестима мъже са задържани в полицията след сбиване в Угърчин. Сигнал за инцидента е получен в полицията малко след 22.00 часа на 6 юли. Веднага на място е изпратен полицейски автопатрул, който предотвратил разрастването на конфликта между две местни фамилии. Няма пострадали хора. В рамките на проведените допълнителни оперативно-издирвателни действия са задържани шестима жители на града, участвали в инцидента -  на възраст от 18 до 57 години.  Работата по установяването на причините, довели до конфликта, както и на всички участващи в него продължава. По случая е образувано досъдебно производство по чл.325 ал.1 от НК.

 

Бургас. 39- годишен криминално проявен бургазлия е задържан от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Специализираните полицейски сили в района на бензиностанция в бургаския квартал „Победа”.Предстои повдигане на обвинение за изнудване и рекет. Мъжът е с криминални регистрации в полицията. Работата по случая продължава от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас, под наблюдението на прокуратурата.

 

Сливен. Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена на територията на с.Градец, под надзора на Окръжна прокуратура. Действията са осъществени от служители на ОДМВР-Сливен и Зонално жандармерийско управление. Проверени са 151 души, 70 превозни средства, търговски обекти и частни имоти. Установено е местонахождение на 29 лица от криминалния контингент. Връчени са 12 призовки и 11 наказателни постановления за наложени глоби по административен ред. В хода на операцията ел задържан 67-годишен мъж, в чиито дом са открити доказателства за извършвана незаконна банкова дейност. По случая е образувано досъдебно производство. В търговски обект в село Градец е установена нерегламентирана продажба на спортни артикули, носещи марката „Аdidas“. Образувано е бързо производство. По време на акцията са установени 14 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредба №1 на община Котел.

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!