Обстановката на граничните пунктове с Република Гърция към момента

Обстановката на граничните пунктове с Република Гърция към момента

Според информацията към 11.30 часа, леки коли и автобуси преминават само през ГКПП Кулата и ГКПП Маказа

На гръцкия граничен пункт Ексохи, съпределен на българския ГКПП Илинден, не се пропускат чужди граждани за влизане в Гърция с туристическа цел. Пропускат се само товарни автомобили и сезонни работници, притежаващи трудови договори. За влизане в България няма ограничения.

На гръцките пунктове, съпределни на ГКПП Ивайловград и ГКПП Капитан Петко войвода, се преустановява пропускането на чужди граждани за влизане в Гърция с туристическа цел. Пропускат се само товарни автомобили и сезонни работници, притежаващи трудови договори.

Към момента леки коли и автобуси преминават само през ГКПП Кулата и ГКПП Маказа. На ГКПП Кулата трафикът на товарни автомобили е интензивен.

Препоръчваме на пътуващите към Гърция туристи да носят хартиено копие на електронната форма PLF (Passenger Locator Form), която да могат да представят на гръцките власти при влизане в южната ни съседка.

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград.

 

При евентуална промяна в пропускателния режим на граничните пунктове с Република Гърция ще бъде предоставяна своевременна информация.

Времето