Информационен бюлетин - 22 април 2020

Информационен бюлетин - 22 април 2020

Кърджали. Две жени, откраднали 800 лв. от търговски обект, са задържани от полицейски служители на РУ-Момчилград вчера. Кражбата била извършена около 14 часа в магазин в града. След подаден сигнал и предприети незабавни действия за разкриване на престъплението в такси на път за момчилградско село били установени извършителките – на 28 г. и 30 г. Около 630 лв. били намерени у тях и иззети. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Момчилград и работата продължава разследващ полицай.

Варна. 39-годишен варненец е задържан в полицейския арест. Вчера, при претърсване на дома му в местността «Сотира», са намерени и иззети три разглобени газови пистолета, както и части за тях, за чието съхранение той не е имал разрешително. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава.

Благоевград. Две момчета на 15 години са задържани в  момент на извършване на кражба на кабели от мазе на жилищен блок в ж.к.“Еленово“ в града,. Те били засечени към 22.00 часа снощи от екип на 02 РУ-Благоевград. По случая има образуван заявителски материал, а работата по документирането му  продължава.

Стара Загора. Установени са извършители на кражба на лаптоп от частен имот в гр. Гълъбово. След подаден сигнал, по случая било образувано досъдебно производство по чл.195 от НК. В хода на предприетите полицейски действия са установени и двамата извършители -  малолетни момчета от Симеоновград. Работата по документирането на случая продължава.

Плевен.  Вчера към 17.45 часа на улица в село Санадиново полицаи подават сигнал за спиране на мотоциклетист. Водачът не се подчинява, а продължава движението си. След кратко преследване той е засечен и принуден да спре. Установена е самоличността му - 67-годишен местен жител. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. чл.270, ал.1 от НК.

 

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

Водещи новини

Времето