Софийска районна прокуратура внесе в СРС обвинителен акт за длъжностно присвояване

Софийска районна прокуратура внесе в СРС обвинителен акт за длъжностно присвояване

На 13.04.2020г. Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемата Красимира Т. за това, че в качеството си на длъжностно лице, присвоила – взела и задържала за себе си чужди пари – сума в общ размер на 434,00 лева /четиристотин тридесет и четири/ лева и вещи, всичко в общ размер на 3259,44 лв. /три хиляди двеста петдесет и девет лева и 44 стотинки/, собственост на „Е.Б.Д.” ЕООД, с управител С.С., връчени ѝ в това ѝ качество, да ги пази – престъпление по чл. 201 от НК.

По силата на трудов договор сключен между „Е.Б.Д.” ЕООД, с управител С.С. и Красимира Т., на обвиняемата било възложено да изпълнява длъжността „продавач-консултант“ на щанд за бижута и часовници, намиращ се на адрес в гр. София, бул. “Цариградско шосе”. За времето от 21:00 ч. на 11.12.2019г. до 10:05 ч. на 12.12.2019г., обвиняемата Красимира Т. взела решение да се облагодетелства по неправомерен начин, като присвои наличните оборотни пари от касата на щанда, на който работела, както и част от намиращите се на витрините вещи – часовници и златни бижута, които ѝ били поверени да пази именно във връзка със заеманата от нея длъжност „продавач-консултант“. Красимира Т. се разпоредила с тях в своя полза и ги задържала за себе си. Присвоените пари и вещи, чиято обща стойност възлизала на сумата от 3259,44 лв. /три хиляди двеста петдесет и девет лева и 44 стотинки/, били собственост на “Е.Б.Д.” ЕООД, с управител С.С. На 12.12.2019 г., при отварянето на търговския обект А.Я., която също работела на длъжност „продавач-консултант“ в „Е.Б.Д.” ЕООД и била на смяна според съществуващ график, установила липсата на горепосочените парична сума и вещи, за което незабавно уведомила управителя С.С. При извършената ревизия от С.С. била установена липсата на инкриминираните вещи и парични средства, за което бил съставен протокол.

Инкриминираните вещи са предадени от обвиняемата с протокол за доброволно предаване.

С постановление на прокурор от Софийска районна прокуратура  от 13.12.2019г. спрямо обвиняемата Красимира Т. е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Предстои делото срещу нея да бъде разгледано от Софийски районен съд.

Водещи новини

Времето