Съобщение във връзка с работата на дирекция „Българско гражданство“

Съобщение във връзка с работата на дирекция „Българско гражданство“

Със заповед на министъра на правосъдието Данаил Кирилов е удължен до 13 май 2020 г. периодът на преустановеното приемане и регистриране на документи и провеждане на интервюта за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство, както и периодът на преустановеното издаване на удостоверения в изпълнение на указ на Вицепрезидента на Република България.

Заповедта е във връзка с Решение от 3 април 2020г. на Народното събрание на Република България за удължаване на срока на обявеното извънредно положение /обн., ДВ, бр. 33 от 2020г./ и във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19. 

Лицата, които имат направена електронна резервация за подаване на документи и провеждане на интервю, както и за получаване на удостоверение в изпълнение на указ, могат да направят нова електронна резервация след изтичане на съответната дата, съобразно графика в автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“ или да подават документи за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство, съответно молба за получаване на удостоверението в изпълнение на указ, чрез дипломатическите и консулските представителства на Република България в чужбина.

Приемането и регистрирането на допълнителни документи към образувани преписки за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство и приемането и регистрирането  на други писмени документи продължава да се извършва на гишетата на дирекция „Българско гражданство“ при режим на достъп и обслужване на по един гражданин в приемните помещения.

Водещи новини

Времето