На съд за стрелба по случаен минувач и незаконно държане на боеприпаси в гр. Монтана

На съд за стрелба по случаен минувач и незаконно държане на боеприпаси в гр. Монтана

Районна прокуратура – Монтана е предала на съд Р. П. (на 48 години) по обвинение за извършени от него престъпления по чл. 131, ал.1, вр. чл. 130, ал.2 от НК и по чл. 339, ал.1 от НК.

На 24.07.2019 г. преди обяд Н.Л. вървял с приятелката си по тротоара между жилищни блокове в ж.к. „Плиска“ в гр. Монтана. Докато разговаряли, на балкона на отсрещната кооперация, забелязал мъж с пушка в ръцете. В следващия момент той усетил някакъв удар в областта на гърдите, силно парене и болка. Спирайки, видял нараняване на тялото си. Тогава вече разбрал, че въпросният човек с оръжието стрелял по него. Пострадалият се развикал, попитал го за причината на стрелбата. В отговор мъжът му отговорил: „Правя каквото си искам, а ти се дръж по-прилично“. Веднага бил подаден сигнал в полицията.

В хода на разследването е било установено, че мъжът, произвел изстрела, е Р.П. При извършеното претърсване на обитавания от него имот били иззети въздушна пушка и 167 проектили. Освен това той незаконно държал 2 патрона, калибър 9Х18 мм (Макаров) и 1 патрон, калибър 7,65 Х 18 мм, представляващи боеприпаси за огнестрелно оръжие и годни като такива.

От заключението на вещото лице по назначената и извършена съдебномедицинска експертиза е видно, че на пострадалия Н.Л. били причинени телесни увреждания - оток, кръвонасядане и повърхностна охлузна рана. Същите са в резултат от удар с проектил, изстрелян от въздушна пушка.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Водещи новини

Времето