Министър Ангелкова удължи до 13 май 2020 г. срока за преустановяване на организираните туристически пътувания на българи у нас и в чужбина, както и на организираните посещения на чуждестранни туристи в страната ни

Министър Ангелкова удължи до 13 май 2020 г. срока за преустановяване на  организираните туристически пътувания на българи у нас и в чужбина, както и на организираните посещения на чуждестранни туристи в страната ни

До 13 май 2020 г. включително се преустановяват организираните туристически пътувания на български граждани в чужбина, организираните пътувания на чуждестранни граждани у нас, както и всички организирани туристически посещения от вътрешния туризъм. Временно са преустановени също организираните посещения, представляващи допълнителни туристически услуги по смисъла на Закона за туризма.

Това гласи заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова от днес. Новият документ се базира на удълженото от Народното събрание до същата дата извънредно положение за територията на Република България заради глобалното разпространение на COVID-19.

Новата заповед на министъра на туризма е в изпълнение на мерките на държавните институции за ограничаване на пандемията и за запазване живота и здравето на хората. За нас това е първостепенна задача и аз апелирам към всички представители на бизнеса, местната власт и туристите да изпълняват стриктно изискванията, за да намалим разпространението на вируса. Само с отговорно поведение можем да допринесем за ограничаване на опасността и с общи усилия да приближим времето за възстановяване на пътуванията и нормалната работа на туристическите фирми и обекти, коментира министър Ангелкова.

Водещи новини

Времето