Скрининг на очното зрение ще бъде направен на ученици от първи и втори клас

Скрининг на очното зрение ще бъде направен на ученици от първи и втори клас

 Предстои да започне изпълнението на инициативата „Скрининг на очното зрение“. Тя е част от кампанията „Направи добро“ в полза на българското общество, чието начало е поставено от ОЕБ „Шалом“с председател д-р Оскар, заедно с УМБАЛ „Александровска“ и подкрепата на Столична община, както и пациентската организация „Право на зрение“ и Софийското офталмологично дружество.
Очни прегледи ще бъдат направени на около 2400 ученици от първи и втори клас в 14 столични училища. Прегледите са безплатни и ще се извършат по график. Прегледът ще е в училище от очен лекар и необходимата апаратура.
Заместник-кметът на София по образование, култура, спорт д-р Тодор Чобанов посочи, че Столична община благодари на партньорите по проекта и посочи, че поради предизвикателствата пред очното здраве на децата в днешно време, е много важно в ранна детска възраст да се направи преглед.
С прегледите могат да се установят и открият навреме заболявания, застрашаващи зрението на децата и да бъде предприето необходимото лечение, посочи д-р Оскар.
Кампанията за безплатни очни прегледи ще започне от месец февруари.
В представянето на инициативата взеха участие проф.д-р Лъчезар Войнов, офталмолог началник „Очна клиника“ и председател на Софийското офталмологично дружество, Иван Янев от организация „Право на зрение“.
   
Листовка


 

Водещи новини

Времето