Уважено Е Искането На Комисията За Отнемането На 839 216 Лв. От Осъден По Случая „Лунна Светлина“

Уважено Е Искането На Комисията За Отнемането На 839 216 Лв. От Осъден По Случая „Лунна Светлина“

По искане на Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност (КУИППД) Пловдивският апелативен съд потвърди с решение от 21 юли 2011 г. отнемането на имущество, придобито от престъпна дейност, на обща пазарна стойност  839 216 лв.  

Имуществото се отнема от П.М., съпругата му и две фирми, свързани с тях.     

П.М. е осъден през 2006 година по чл. 321  във връзка с членове 354а и по чл. 242 за трафик на наркотици след международната операция „Лунна светлина“, при която през август 2003 г., в Боливия бе задържан кокаин, премесени с картофено пюре. Двегодишното съдебно дело приключи със споразумение с четиримата обвиняеми от „Лунна светлина“, между които и П.М., който получи година и девет месеца.

Производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, е образувано през месец януари 2008 г. след проверка по получено уведомление по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност  от Окръжен съд Пловдив. По искане на Комисията Пловдивският окръжен съд наложи обезпечителни мерки върху имуществото на П. М. Те бяха обжалвани от него пред Апелативен съд - Пловдив, който потвърди изцяло определението на Пловдивския окръжен съд. От извършената проверка за периода 1983 г. - 2007 г. е установено, че няма данни за законни доходи на П.М. за придобиване на притежаваното от него имущество.

Решението на Пловдивския апелативен съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Времето