Конпи Запорира Имущество За Над Половин Милион Лева На Счетоводителката На Братя Галеви

Конпи Запорира Имущество За Над Половин Милион Лева На Счетоводителката На Братя Галеви

Имущество за над 500 хиляди лева, собственост на Христинка Ангелова и фирми, в които тя е съдружник, беше запорирано от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ). Ангелова е официалният счетоводител на Пламен Галев и Ангел Христов, станали известни като братя Галеви. Тя е обвиняема по дело от 2012 г. за пране на пари и участие в организирана престъпна група заедно с Галев и Христов. 

Имуществото е на територията на гр. Дупница и с. Боровец, обл. Кюстендил. То включва триетажна къща и магазин за железарски стоки в гр. Дупница, собственост на Ангелова и съпругът й.

Запорирани са и 12 дка поземлени имоти в с. Боровец, на територията на бивш стопански двор, заедно с две от сградите - складове и тракторен стан. Запор е наложен и на "Нисан Патрол", 2003 г на близо 300 хиляди км. Автомобилът и имотите са собственост на дружеството "КН" ("Кей Ейч" ), в което Ангелова е съдружник с бившата барета Красимир Стоилов. Джипът не е брониран, в движение е и се е ползвал от Стоилов, който е бивш охранител на Пламен Галев и Ангел Христов. Приблизителната му пазарна стойност е 13 хиляди лв.