Конпи Отне Имущество За 164 370 Лв. От Осъден За Контрабанда

Конпи Отне Имущество За 164 370 Лв. От Осъден За Контрабанда

Върховният касационен съд уважи иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), с който от Емил Иванов и съпругата му се отнема собственост на стойност 164 370 лв.

Процедурата срещу него е по реда на отмененият Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Емил Иванов има влязла в сила присъда от 2001 г. за това, че е заловен на ГКПП Капитан Андреево с недекларирани стоки в особено големи размери, които е превозвал с товарен автомобил от Турция за Босна и Херцеговина. От Емил Иванов и съпругата му се отнемат идеални части от недвижими имоти в Ихтиман, леки автомобили, налични суми по банкови сметки и средства от продажба на имущество.

Същевременно с решение на Разградския окръжен съд по искане на КОНПИ от Силвия Григорова и Георги Крумов се отнема имущество на стойност 407 837 лв. Процедурата срещу тях е по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Двамата са във фактическо съжителство и имат присъда за пране на пари и сводничество от 2014 г. Съдът почти изцяло уважи иска на КОНПИ и отнема от тях три недвижими имота в Разград, автомобил и суми по банкови сметки.