Информация За Българския Павилион На 58-То Издание На Венецианското Биенале За Изкуство

Информация За Българския Павилион На 58-То Издание На Венецианското Биенале За Изкуство


Във връзка с проявения интерес от страна на медии и общественици към българското участие в 58-то издание на Венецианското биенале за изкуство през 2019 г. Министерството на културата предоставя каталога на Българския павилион на изложението за изкуство La Biennale di Venezia.

Изданието представя в пълнота авторския проект, материалите, от които са изрaбoтени произведенията, и мненията на изкуствоведите.

Участието на България в един от най-престижните международни форуми беше одобрено с Решение № 848 от 26 ноември 2018 г. на Министерския съвет. За първи път то беше проведено на национално ниво, в резултат от отворен конкурс, организиран от Министерството на културата и на базата на приет след широко обществено обсъждане Статут.

Пълна информация за българското участие във Венецианското биенале за изкуство през 2019 г. е публикувана на сайта на Министерството на културата, където може да намерите и галерия от снимки. Още информация, фото и видеоматериали, публикувани в български и световни медии за българския павилион, могат да бъдат прочетени и проследени в специално създадените интернет сайт, фейсбук страница и страница в инстаграм.