Заместник-Министър Таня Михайлова: Зад Всеки Успял Ученик Стои Неуморен Учител

Заместник-Министър Таня Михайлова: Зад Всеки Успял Ученик Стои Неуморен Учител


В днешното динамично време трябва да отговорим на бурното развитие на техниката и технологиите, но и когато знаем много, да покажем, че знаем. Важно е да бъдем хора, да имаме социални умения, да сме гъвкави и адаптивни. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова пред най-добре представилите се в националния конкурс за STEM науки в България.

В него са участвали над 300 ученици от 32 населени места в България. Отличени бяха 46 проекта на ученици, 18 учители бяха номинирани за награди. Тази година са включени вече и арт проекти, свързани с технологиите.

Това не са само природни науки, технологии и математика, това са дисциплини, които взети заедно, ни дават обяснение за света, в който живеем, дават ни начините, методите и средствата, чрез които да живеем по-добре, каза Таня Михайлова.

По думите ѝ освен да имаш идея, трябва да събереш екипа, да работиш и да развиваш идеята си. Но трябва да можеш и да анализираш, когато понякога една идея не се случи и да намериш верния начин да се случи, смята тя.

Заместник-министърът благодари на учениците и на техните учители, както и на организаторите от фондация „Европейски институт за технологии, образование и дигитализация“, които за трета година стимулират идеи и творчество на деца. Зад всеки един успял ученик стои неуморен учител с идеи и който умее да увлича, заяви Таня Михайлова.

Водещи новини

Времето