Районна прокуратура-Русе привлече обвиняем и по нейно искане задържаха мъж за блудство с малолетно лице

Районна прокуратура-Русе привлече обвиняем и по нейно искане задържаха мъж за блудство с малолетно лице

Районна прокуратура – Русе уведомява, че в резултат на действията на служители на Първо РУ при ОДМВР – Русе, е установен извършител на блудствени действия по отношение на малолетно лице. По случая е  образувано досъдебно наказателно производство за престъпление по чл.149, ал.1 от НК.

В хода на разследването, в резултата на извършените множество следствени действия и оперативно издирвателни мероприятия, под ръководството на Районна прокуратура гр. Русе, са събрани доказателства за вината на М. М. Същият е привлечен в качеството на обвиняем в извършване на  престъпление по чл. 149, ал.1 НК, за това, че на 20.01.2020 г. в  гр. Русе, извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14 – годишна възраст.

М.М. е задържан за 72 часа, до довеждането му пред съда, като Районна прокуратура– Русе е внесла искане в РС – Русе за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо него. С определение от 23.01.2020 г., РС – Русе взе спрямо обвиняемото лице мярка за неотклонение задържане под стража, като определението на съда подлежи на обжалване.