Министър Кунева Отличи Инициаторите За Изграждане На Паметник На Левски Във Военна Академия „Г. С. Раковски“

Министър Кунева Отличи Инициаторите За Изграждане На Паметник На Левски Във Военна Академия „Г. С. Раковски“

Вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева отличи с грамоти трима от инициаторите за изграждането на паметника на Васил Левски в двора на Военната академия "Г. С. Раковски" днес.

За съществен принос за осъществяване на патриотичната инициатива бяха отличени ген. м-р Петко Драгоев, почетен председател на Комитета на випуските на НВУ ,,Васил Левски“, ген. м-р Тодор Дочев, зам.-командващ на Съвета на командването на силите, бивш началник на ВА ,,Г. С. Раковски“ и полк. Спирдон Спирдонов, главен редактор на в-к. ,,Българско войнство“ и сп. ,,Военен глас“.

На срещата с представителите на Инициативния комитет за изграждане на паметника на Апостола на свободата министър Кунева посочи, че екипът на МОН е направил много за патриотичното възпитание на учениците. Левски е първият герой, за който децата чуват от най-ранна възраст, отбеляза Кунева. За неговия смел дух, смело сърце и изключителна отдаденост на страната се учи много, но вие, военните бихте могли през своята професия да направите тези уроци още по-интересни, посочи вицепремиерът.

Ген. л-т Стоян Топалов връчи на Меглена Кунев почетен знак и медал от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва с благодарност за подкрепата.