По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж за кражба

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж за кражба

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.К., на 35 г., за кражба на документи и пари.

На А.К. е предявено обвинение за това, че на 17 септември 2019 г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи: черна мъжка чанта, кожен портфейл, две дебитни карти, лична карта, шофьорска книжка, талон за лек автомобил, талон за мотоциклет, полица гражданска отговорност, външна батерия за телефон, електронна цигара, пари - сумата от 1300 лева, 350 евро и 1 долар от владението на другиго,  без негово съгласието с намерение противозаконно да  ги присвои - престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. с чл.194, ал.1,  вр. с чл.29, ал.1, б.“а“ от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 17 септември 2019 г., пострадалият мъж оставил чантата си върху кашони с материали в помещение, в което се извършвали строително – ремонтни работи. Качил се на стълба. В този момент по улицата преминавал А.К., който през прозорец видял, че чантата е оставено без надзор в незаключено помещение. Влязъл, взел я и избягал. Пострадалият чул стъпки, слязъл от стълбата, но видял само бягащия от мястото извършител на кражбата. А.К. изхвърлил чантата, а парите скрил в обувката си. След разкриване на престъплението парите са били намерени и върнати на пострадалия свидетел.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му. Обвиняемият А.К. е многократно осъждан, като през април 2017 г. е изтърпял наказание от 4 години „лишаване от свобода“.

Определението на Районен съд-Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора