Информационен бюлетин - 20 септември 2019

Информационен бюлетин - 20 септември 2019

Стара Загора. Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" са провели специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с наркотични вещества на територията на Стара Загора. В хода й, в района на жп гарата, те задържали 30-годишна жена от която иззели пакетче с бяло прахообразно вещество – амфетамин, 0,57 грама. Около 17.30 часа, на кръстовището на улиците "Ангел Кънчев" и "Граф Николай Игнатиев", бил засечен и 30-годишен местен жител, у когото при обиск са намерени амфетамин, 0,51 г и метамфетамин, 2,36 г, а при последвали процесуално – следствени действия в дома му са иззети още 12,29 г амфетамин и 0,03 г марихуана. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК. С прокурорско постановление на мъжа е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ до 72 часа. Работата по случаите продължава.

Видин. Вчера, около 15.10 часа на ул. „Трета“ в с. Капитановци мотоциклет - без регистрационни табели, е засякъл товарен автомобил „Рено“, шофиран от  39-годишен видинчанин. Мотоциклетистът нанесъл побой на шофьора, след което увредил и унищожил оборудването на товарния автомобил. Пострадалият бил транспортиран за медицински преглед в болнично заведение. Дежурно-оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Авторът на деянието – 34-годишен от селото, бил установен и задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е  образувано досъдебно производство.

Хасково. 51-годишна жена е задържана до 24 часа в РУ-Харманли след опит за подкуп на служител на Участък Симеоновград. Срещу нея е образувано бързо производство. Вчера, при проверка на лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от 54-годишен мъж от Симеоновград, е установено, че пътниците на задната седалка не са използвали предпазни колани, поради което пътните полицаи предприели действия по съставяне на акт за установено административно нарушение. За да избегне санкцията, съпругата на водача пъхнала банкнота от 20 лв. в тефтера на един от полицейските служители. Работата по документирането на случая продължава.

Търговище. Кражба на компютърна техника разкриха след няколкомесечна работа криминалисти на РУ-Търговище. Вчера, след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, са установени авторите на престъплението – двама мъже на 35 и 28 години, от Варна и Стара Загора. В хода на работата било установено, че  деянието е извършено през февруари месец след като била взломена вратата на магазина, откъдето били откраднати преносим компютър, мобилни апарати, навигации за автомобили, таблети и охранителни камери. В хода на разследването е установено, че голяма част от откраднатото било оставено в заложна къща. Двамата мъже са известни с криминални деяния на полицията и осъждани. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под надзора на районната прокуратура в Търговище.

Шумен. 46-годишен мъж, установен с неистински лични документи, е задържан в ареста на районното управление. Мъжът бил участник в пътен инцидент преди село Градище и напуснал произшествието. При проведените издирвателни действия било установено, че автомобилът с който се движи – „Фиат Крома“, със софийски регистрационни табели, бил взет под наем, а  при наемането му е ползвал неистински документи за самоличност – лична карта и свидетелство за управление на моторно превозно средство. Мъжът е издирен и задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За извършено престъпление по чл. 308 ал. 2 във връзка с чл. 308 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Кърджали. За притежаване на два вида наркотици 29-годишен е задържан в РУ-Кърджали снощи. Около 21.30 часа в село Глухар полицейски служители спрели за проверка местен жител, у когото открили три топчета суха листна маса, реагирала при направения тест на марихуана. При последвалото претърсване в селскостопанска постройка в двора на имота му били открити още 20 грама марихуана и 13 таблетки, които при тестване реагирали на хероин. Наркотичните вещества са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали, а притежателят им е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Работата по случая продължава.

100 лв. глоба е наложеното административно наказание на 69-годишен по реда на Указа за борба с дребното хулиганство. Решението е на Районния съд в Кърджали след инцидент в двора на храм в село Резбарци. Мъжът предизвикал скандал, обиждал и ругал свещеника.

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

Времето