Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие втория Национален събор на запасното воинство

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие втория Национален събор на запасното воинство
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие утре, 14 септември, втория Национален събор на запасното воинство. В 11.00 ч. той ще бъде посрещнат с почетен караул от 61-ва Стрямска механизирана бригада в местността „Крънска кория” - град Казанлък, където ще се проведе съборът. Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В Националния събор на запасното воинство ще участват представители на военно-патриотичните организации в страната.

В различните прояви по време на събора на 14 и 15 септември ще се включат военнослужещи от 68-а бригада „Специални сили“ и 61-ва Стрямска механизирана бригада. В първия ден военнослужещите от Специалните сили ще демонстрират способности при изпълнение на военни ръкопашни техники, стрелба с маркиращи боеприпаси, както и в директна акция за освобождаване на заложници и инфилтриране по парашутен способ с парашутна система тип „Летящо крило“. На 15 септември военнослужещите от 61-ва механизирана бригада ще представят образци военна техника и оръжия.

Участниците и гостите на събора ще могат да разгледат и изложбите на военно облекло, старинно оръжие и символи, на самолетни и корабни модели, както и водолазно оборудване.

В художествената програма на събора ще участва Представителният ансамбъл на Въоръжените сили.

Днес в Дома на културата на „Арсенал“ АД в гр. Казанлък се провежда конференция на тема „Състояние и перспективи за развитие на отбранителните способности и сигурността на страната“. Тя е организирана от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и Военна академия „Г. С. Раковски“ и е под патронажа на министъра на отбраната.

Уважаеми колеги,
Каним ви на 14 септември 2019 г. от 11.00 ч. в местността „Крънска кория” - град Казанлък, за да отразите проявите, съпътстващи втория Национален събор на запасното воинство.
На 15 септември 2019 г. от 9.00 ч. до 12.00 ч. във военното формирование в гр. Казанлък ще се проведе „Ден на отворени врати“ със статичен показ на въоръжение и техника.

Водещи новини

Времето