След протест на Районна прокуратура – Бургас, Окръжният съд в града задържа под стража Димо А. и Стамен А., обвинени в засаждане и отглеждане на марихуана

След протест на Районна прокуратура – Бургас, Окръжният съд в града задържа под стража  Димо А. и Стамен А., обвинени в засаждане и отглеждане на марихуана

След протест на Районна прокуратура – Бургас, Окръжният съд в града измени мерките за неотклонение на Димо А. и Стамен А. и ги задържа под стража.

Припомняме, че Димо А. и Стамен А. са обвинени за това, че за времето от неустановена дата до 30.08.2019 г., в нива с площ около 2.5 декара, находяща се в землището на с. Зидарово, общ. Созопол, действайки в съучастие като съизвършители, засели и отглеждали растения от рода на конопа – коноп (канабис, марихуана) в нарушение на закона – престъпление по чл.354в, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Районен съд – Бургас бе определил мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Димо А. и „парична гаранция“  в размер от 2000 лева спрямо Стамен А.  Срещу това определение на съда бе внесен мотивиран протест от Районна прокуратура – Бургас, според който мерките за неотклонение на обвиняемите трябва да бъдат изменени и Димо А. и Стамен А. да бъдат задържани под стража.

Окръжен съд – Бургас прие мотивите на прокуратурата и уважи протеста в пълнота. 

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.   

Водещи новини

Времето