КЗЛД - „Държавна институция на годината”

КЗЛД - „Държавна институция на годината”
Фондация „Граждани срещу бюрокрацията” определи Комисията за защита на личните данни като „Държавна институция на годината, което е голямото отличие на фондацията за комплексна оценка за работата на институцията.  
 На специална церемония, състояла се на 15 ноември 2017 г., на Председателя на Комисията – Венцислав Караджов, бе връчена грамота. На церемонията присъстваха и Стоян Цанов – началник на отдел Планиране, обучение и управление на проекти, и Цветан Иванчовски – началник на отдел Контрол и административно-наказателни производства.
Това е второто отличие, с което Комисията е удостоена от фондация „Граждани срещу бюрокрацията”. За поредна година фондацията посочи добрите примери в администрацията. През изминалата 2016 година за пръв път фондацията връчи годишни награди на държавни институции. Сред тях бе отличена и КЗЛД за „Най-добро обслужване на гражданите”.

 Тази година фондацията връчи годишни награди в 5 категории. Сред отличените са Национална агенция за приходите – в категория за подобряване на обслужването, Столична община – за електронни услуги в общинската администрация, Агенция по вписванията – за най-добре ориентирана към потребителите интернет страница и омбудсманът Мая Манолова – за активна защита на гражданите.